Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΤΟΚΟΣ (Η ΓΕΝΝΑ)

 

Ο ΤΟΚΟΣ (Η ΓΕΝΝΑ)

 

https://livesicilia.it/wp-content/uploads/2019/03/soldi.jpg


Γνωρίζουμε ότι κάθε τι γεννάει και αναπαράγει το είδος του. Όταν αυτό αναπαράγεται σε υπερβολικό βαθμό οδηγεί σε ανισορροπία στο οικοσύστημα στο οποίο ανήκει.

Κάθε οικοσύστημα έχει την ισορροπία του για να μπορεί να συνεχίζει να υπάρχει. Όποτε παρεμβαίνουν μηχανισμοί που την ανατρέπουν, όταν εισάγεται τεχνητά ένα είδος χωρίς εξισορροπιστή τότε αυτό αποκτά δύναμη και κυριαρχεί έναντι των άλλων.

Βέβαια ένα επιτυχημένο παράσιτο δεν εξοντώνει ποτέ τον ξενιστή του.

Σήμερα η εκμετάλλευση του χρήματος είναι έξω από την λογική του χρήση. Το χρήμα είναι η διευκόλυνση των συναλλαγών που άλλως θα ήταν δύσκολες ως ανταλλαγές. Δεν μπορεί επομένως να χρησιμοποιηθεί για να γεννά και δη υπερβολικά, γιατί δεν έχει από μόνο του λόγο να υπάρχει έξω από τον μεσολαβητικό του ρόλο. Ίσως θα ήταν αποδεκτό ένα ποσοστό γέννας, ίσα – ίσα που να δημιουργεί ενδιαφέρον και να μπορεί να συντηρεί την υπηρεσία του χρήματος  προς την ανθρώπινη κοινωνία την οποία υπηρετεί και στην οποία δεν επιτρέπεται να δεσπόζει.

Επειδή αυτή την στιγμή δεν φαίνεται να έχει αυτορρύθμιση και ο εξισορροπιστής απουσιάζει ή «κοιμάται» είναι καιρός αυτός να αφυπνιστεί και ώρα να πάρει την θέση του πριν να είναι ανεπιστρεπτί αργά.  

πηγή:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΙΑΤΡΟΣ ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Α'ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ/

ΤΗΛ: 6989822653

p.arseniou@gmail.com

Ε.ΣΥ.ΕΥΖΩΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΤΗΛ:2316019233

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

Δεν υπάρχουν σχόλια