Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Υγεία στην Βιομηχανία

 

Η Υγεία στην Βιομηχανία

Βόρεια Ελλάδα: Εργοστάσια ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν ...


Ως βιομηχανία συνήθως ορίζεται η παραγωγή αγαθών ή συναφών υπηρεσιών σε μια οικονομία.

Και ως υγεία νοείται η ισορροπία και η αρμονία μέσα σε έναν ζωντανό οργανισμό και στο περιβάλλον του. Μέσα στο περιβάλλον περιλαμβάνονται  όλοι και όλα όσα ανήκουν στην Δημιουργία ορατά και μη ορατά.

Το αγαθόν κατά τον Σωκρατικό διάλογο «Κρατύλος του Πλάτωνα) σημαίνει αξιοθαύμαστη γρήγορη πορεία (από παραφθορά του θοόν (ταχύ γρήγορα) και αγαστώ (αγαστόν = θαυμαστό).

Έτσι η βιομηχανία είναι η δραστηριότητα του ανθρώπου που δημιουργεί προϋποθέσεις για την γρήγορη και απρόσκοπτη πορεία του στην ζωή και τον βίο του. 

Τα αγαθά λοιπόν είναι κάτι που ανήκουν σε όλους, είναι κοινά και αποτελούν δημιουργική προσφορά.

Οι Ρωμαίοι διέκριναν τρεις κατηγορίες κυριότητας:

  • res privatae – πράγματα που μπορούσαν να ανήκουν σε ένα άτομο ή μία οικογένεια
  • res publica – ό,τι κατασκεύαζε το κράτος για δημόσια χρήση
  • res communes – που τα παρείχε η φύση και ανήκαν σε όλους (αέρας, νερό, άγρια ζώα κλπ)

 Τα κοινά που ανήκουν σε όλους είναι α) από την Φύση (φυσικά) όπως το νερό, ο αέρας, ο ουρανός, η γη, τα άγρια ζώα, οι σπόροι κλπ και β) αυτά που δημιουργεί ο άνθρωπος: γλώσσα-διάλεκτος, η παράδοση, η επιστήμη, η λαϊκή τέχνη αλλά και οι δρόμοι, οι πλατείες ή οι νόμοι.

Εισβάλλοντας ορμητικά ο καπιταλισμός στο προσκήνιο της ιστορίας άρχισε με την περίφραξη των κοινών γαιών  δηλ. με υφαρπαγή και σφετερισμό των Κοινών, αυτών που ανήκουν σε όλους, στα πλαίσια της πρωταρχικής συσσώρευσης πλούτου. Έτσι καταργήθηκε η καλλιέργεια των κοινοτικών ανοιχτών αγρών και εξαφανίστηκαν οι μικροκαλλιεργητές.

Η βιομηχανική επανάσταση

Σαφώς, κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα έχει την ευκαιρία να ευεργετήσει ή να βλάψει, να δημιουργήσει ή να καταστρέψει να γεννήσει ή να σκοτώσει και η βιομηχανία δεν αποτελεί εξαίρεση. 

Αναφερόμαστε συχνά στην λεγόμενη βιομηχανική επανάσταση η οποία είναι μια ιστορική περίοδος, καθώς και ένα ιδιαίτερα σύνθετο σύστημα ραγδαίων μεταβολών και ανακατατάξεων - τεχνικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτισμικών - οι οποίες οδήγησαν στην «εκβιομηχάνιση» (αγγλικά:industrialized) της κοινωνίας στη Μεγάλη Βρετανία μεταξύ των ετών 1760 - 1860. Αυτή την αλλαγή την ακολούθησαν ανάλογα κινήματα σε κοινωνίες άλλων Ευρωπαϊκών κρατών με τελικό αποτέλεσμα την μετατροπή της αγροτικής κυρίως παραγωγής σε βιομηχανική. Πάντως ήταν ένα πολύπλοκο φαινόμενο που καθιστούν τον χρονικό και προσδιορισμό και τον χαρακτήρα του δύσκολο να περιγραφεί.

Η πρώτη περίοδος της εκβιομηχάνισης ήταν η επέκταση της οικοτεχνίας που στην συνέχεια πήρε την μορφή της μηχανοποιημένης κλωστοϋφαντουργίας με την επεξεργασία κυρίως του βαμβακιού. Στην αρχή η κλωστοϋφαντουργία γινόταν με τα χέρια με αργαλειούς και αργότερα με μηχανές.

Η βιομηχανία είναι συνυφασμένη στα αρχικά της στάδια με την εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας (η αυξημένη αποδοτικότητά τους, κατά περιπτώσεις, σε συνδυασμό με την πειθαρχία που επιδείκνυαν, σε σχέση με τους ενήλικες εργάτες) και της εργασίας των γυναικών (Το 1820, το 75-80% των ενήλικων γυναικών στην Ευρώπη εργάζονταν στη βιομηχανία υφασμάτων. Η γυναικεία εργασία, βεβαίως, θεωρούνταν κατώτερης ποιότητας από την ανδρική, καθώς και ανειδίκευτη).

Με την βιομηχανική επανάσταση αναπτύχθηκε πολύ η λεγόμενη αστική τάξη (βιομήχανοι, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες, ή μεγαλοϊατροί) αλλά και η εργατική τάξη που διεκδίκησε με αγώνες το δικαίωμα του ωραρίου εργασίας και της αμοιβής.

Η βιομηχανία στην Πατρίδα μας

Πρέπει να πούμε ότι η βιομηχανική ανάπτυξη στην πατρίδα μας είχε ελάχιστα κοινά σημεία με την Ευρωπαϊκή. Πάντα υπήρχαν πολλά σχέδια και καλές προθέσεις αλλά σπάνια εφαρμόζονταν και αυτό γιατί έλλειπαν οι προϋποθέσεις.

Μεταξύ των ετών 1835-1870 οι πρώτες βιομηχανίες είχανε αποσπασματικό και ευκαιριακό χαρακτήρα και εξυπηρετούσαν κυρίως τοπικές ανάγκες με επεξεργασία κυρίως αγροτικών προϊόντων που ήταν η εξέλιξη των παραδοσιακών αλευρομύλων, ελαιοτριβείων, βυρσοδεψείων, κλωστηρίων. Οι περισσότερες έμειναν στάσιμες ως προς τα οικονομικά μεγέθη λόγω της μικρής εγχώριας αγοράς, της πίεσης από εισαγόμενα προϊόντα, και της έλλειψης κατάλληλου σε αριθμό, σε ειδίκευση και κυρίως φτηνού εργατικού δυναμικού.

Μεταξύ των ετών 1870- 1890 σημειώθηκε ένα κύμα ίδρυσης βιομηχανιών που όμως σύντομα γνώρισαν ύφεση από έλλειψη κεφαλαίων και άλλων παραγόντων

Κατά τον 20ο αιώνα με την ενσωμάτωση μεγάλων εκτάσεων και πληθυσμών (Το 1912-1913 ) άλλαξαν τα δεδομένα της οικονομίας. Δημιουργήθηκε σχετικά σταθερό βιομηχανικό δυναμικό και πολυδιάστατο και εμφανίστηκαν τάσεις βαριάς βιομηχανίας όπως η μεταλλουργία, ναυπηγική, η τσιμεντοβιομηχανία (αρχές 20ου αιώνα).

Όμως εμφανίστηκαν και οι αρνητικές πλευρές όπως οι χρόνιες αδυναμίες που εμπόδιζαν την κινητήρια δύναμη της οικονομίας, ο αδύναμος εξωτερικός ανταγωνισμός, η ζήτηση κρατικής βοήθειας με δασμολογικά ή ενισχυτικά μέτρα κ.ά. 

Μετά την μεταπολίτευση χαρακτηριστικά επιτυχής κεκαλυμμένη με διάφορα προσωπεία κυβερνητική προσπάθεια αποβιομηχανοποίησης της χώρας με προσκόμματα νομοθετικά και άλλα με αποτέλεσμα βιομηχανίες που είχαν αξιόλογες εξαγωγές και ήσαν γνωστές και στο εξωτερικό να κλείσουν και να ξεπουληθούν κυριολεκτικά ή να παραμείνουν ανενεργές.

Η Ελλήνων Συνέλευσις κατέθεσε στον Άρειο Πάγο τις Προγραμματικές της Δηλώσεις που έτσι αποτελούν δεσμεύσεις της με νομικές διαδικασίες, και οι οποίες έρχονται να αποκαταστήσουν κάθε άδικο που έχει εκτελεστεί και να επανατοποθετήσουν το όλο θέμα της Βιομηχανίας στην ορθή του νομοτελειακά θέση.

Για να επιτευχθεί αυτό θα παράσχει τον χρόνο και κυρίως την άνεση και τον δίκαιο καιρό στον Έλληνα πολίτη να εκδηλώσει την δημιουργικότητα του και το ταλέντο του. Απαλλάσσοντας τον από τον εφιάλτη της επιβίωσης θα έχει μπροστά του προοπτικές αποδεδειγμένα δυνατές να εκτελεστούν και να ευδοκιμήσουν. Έτσι η Βιομηχανία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ενέργεια προβλέπεται να δομηθεί έτσι ώστε να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και στην εκμετάλλευση τους.

Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κλπ.

Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι α) να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και β) να αναπροσαρμοστεί το κόστος της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η   Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης Τέχνης του Λόγου.

 

Το πρόγραμμα αυτό είναι δυνατόν να υλοποιηθεί καθώς η Ελλήνων Συνέλευσις διαθέτει όλους τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους. Μέρος αυτών είναι αυτά που ο πρόεδρος της Ε.ΣΥ. ο Αρτέμης Σώρρας έχει καταθέσει υπέρ της Κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας ποσά που φαίνονται στους τελευταίους Εθνικούς προϋπολογισμούς και μέρος από ποσά μεγαλύτερα που δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς και οι λογαριασμοί τους φαίνονται μόνο στις γκρίζες οθόνες των τραπεζών. Συνολικά περί τα 8 και πλέον τρις αναμένουν τους Έλληνες ενωμένους να τα παραλάβουν και να καθορίσουν το παρόν και το μέλλον τους. Στα γραφεία της Ελλήνων Συνέλευσις υπάρχουν τα στοιχεία στην διάθεση όλων όσων θέλουν να δουν και να βεβαιωθούν. Το καθεστώς που μέχρι τώρα αρνείται τα δίκαια και αυτά που ανήκουν στους Έλληνες θα κάνει τα πάντα να αποκρύπτει την αλήθεια και να περισπά την προσοχή μας απασχολώντας μας διαρκώς σε έναν αγώνα επιβίωσης. Στο χέρι όλων μας είναι να αλλάξουμε τα πάντα και να αποκαταστήσουμε την υγεία στην οικονομία μας, στην Βιομηχανία μας και στον ίδιο τον εαυτό μας.     

πηγή:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΙΑΤΡΟΣ ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Α'ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ/

ΤΗΛ: 6989822653

p.arseniou@gmail.com

Ε.ΣΥ.ΕΥΖΩΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΤΗΛ:2316019233

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

 

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7

 

https://el.wikipedia.org/wiki/βιομηχανική_επανάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια