Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπορούμε να ξεφύγουμε από τον φόβο;

 

Μπορούμε να ξεφύγουμε από τον φόβο; 

ΦΟΒΟΣ !! ΦΟΒΟΣ !! ΦΟΒΟΣ..!! ΔΙΑΒΑΣΕ ...

 

 


Η Φρουτόμυγα και ο Ερευνητής

Ζούμε σε καιρούς μεγάλων προκλήσεων, μεγάλων απαιτήσεων και μεγάλων αποφάσεων και απαντήσεων. Βιώνουμε απειλές και αυτές προκαλούν φόβους. Φοβόμαστε για την ασφάλεια μας, ουσιαστικά για το ενδεχόμενο να απολέσουμε κάτι από αυτά που νομίζουμε ότι κατέχουμε.

Τι κατέχουμε; Τι θεωρούμε πολύτιμο; Γιατί φοβόμαστε; Ποιος είναι αυτός που μας φοβίζει; Υπάρχει κάποια λύση και ποια μπορεί να είναι;

Για να ψηλαφήσουμε το θέμα μας θα αρχίσουμε από μια είδηση στο iefimerida.gr (Θέμα: τεχνολογια 12/7/2012) που είχε ως εξής: 

«Αφού πρώτα εξέθεσαν τα έντομα, κατ' επανάληψη και σε βάθος χρόνου, σε ένα συγκεκριμένο υπόδειγμα ερεθισμάτων σχεδιασμένο να αναπτύξει την αριθμητική τους ικανότητα, οι γενετιστές επιστήμονες τελικά κατόρθωσαν να δημιουργήσουν μία γενιά φρουτόμυγων που μπορούσαν πράγματι να μετρούν».

Είδηση ενδιαφέρουσα από πολλές όψεις. Οι φρουτόμυγες (Drosophila melanogaster) έμαθαν να μετρούν. Αυτό τους πήρε 40 γενιές. Υπό βέλτιστες συνθήκες (25οC) η φρουτόμυγα ζει περί τις 50 ημέρες. Επομένως σε ένα έτος θα γεννηθούν και θα πεθάνουν 7,2 γενιές και επομένως το πείραμα χρειάστηκε 5,5 χρόνια.

Ενδιαφέρον, πολύ ενδιαφέρον, όχι μόνο για το ότι έμαθαν να μετρούν οι φρουτόμυγες αλλά ότι αυτό χρειάστηκε 40 γενιές για να συμβεί, «σε βάθος χρόνου». Φαντάζεστε πως μεταδιδόταν η πληροφορία από γενιά σε γενιά;

Το καθεστώς και ένας από τους τρόπους που λειτουργεί

Όταν το καθεστώς σχεδιάζει κάτι εις βάρος των πολιτών μιας χώρας και περιμένει αντιδράσεις και θέλει να τις ξεπεράσει, χρησιμοποιεί τον πλάγιο τρόπο δράσης. Αποφεύγει τις απότομες και έντονες επιδράσεις και προτιμά τις αβληχρές δίνοντας τον καιρό στους υπηκόους του να προσαρμοστούν. Έτσι αυτοί θα δεχτούν με ανακούφιση ή και σχεδόν ευχάριστα αυτό που τους επιβάλλεται. 

Το πρόγραμμα επιβολής εφαρμόζεται με δόσεις και όχι μονομιάς και απότομα. Μας μελετούν αδιάκοπα και γνωρίζουν αρκετά καλά την ψυχολογία μας. Όταν το παρόν το αντιλαμβανόμαστε συνειδητά με τις αισθήσεις μας, τότε αυτό είναι μια στιγμή. Όταν το αντιλαμβανόμαστε με τον νου μας τότε είναι ευρύτερο και περιλαμβάνει την αντίληψη κινήσεων που άλλως διαφεύγουν της προσοχής μας. είναι θέμα συντονισμού του εγκεφάλου μας κάθε στιγμή.

Επίσης είναι σημαντικό για το καθεστώς να εξαγγέλλει το σχέδιο του υπό την μορφή ότι δεν σχεδιάζει να επιβάλει κάτι (π.χ φόρους). Μπροστά στην τηλεόραση ο εγκέφαλος του θεατή, σε 11/2 λεπτό, συντονίζεται σε ρυθμό άλφα ή και θήτα ακόμη και στις συχνότητες αυτές είναι δεκτικός σε οτιδήποτε ακούει ή βλέπει. Ο υποσυνείδητος νους, ο οποίος παραλαμβάνει την είδηση από την τηλεόραση λειτουργεί στο παρόν, σε χρόνο ενεστώτα, και εκλαμβάνει τα πάντα ως να συμβαίνουν εκείνη την στιγμή χωρίς να λαμβάνει υπόψιν λέξεις όπως το όχι ή το δεν. Έτσι ο υποσυνείδητος νους υπαγορεύει τις προτιμήσεις μας και είναι γνωστό ότι το 95% των προτιμήσεων μας είναι υποσυνείδητες.

Η δική μας “συναίνεση”

Εξάλλου η σιωπή και η μη έγκαιρη αντίδραση ερμηνεύεται ως συναίνεση και αυτό βολεύει και τις δυο πλευρές ως δικαιολογία παντός τύπου. Έτσι βρισκόμαστε μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα και η ενοχή της αδράνειας μας συχνά μας κάνει να δεχόμαστε να υποχωρούμε διαρκώς εις βάρος της ελευθερίας και του αυτοσεβασμού μας.

Το αποτέλεσμα είναι η σταδιακή προσέγγιση προς το κλουβί της δουλείας περνώντας πριν από τον προθάλαμο της συμμόρφωσης.

Μεγάλη βοήθεια για το καθεστώς είναι ο φόβος που παράγεται από τους λεγόμενους ειδήμονες, τους ειδικούς περί του θέματος και ο οποίος τεχνηέντως σπέρνεται από τα φερέφωνα όργανα του καθεστώτος τόσον τα μηχανικά όσο και τα μηχανοποιημένα.

Εάν καταφέρει να περάσει αυτό που θέλει χωρίς να προλάβουμε να αντιδράσουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα οπότε το όλο θέμα θεωρείται τετελεσμένο. Το καθεστώς φροντίζει και για κάποιον αντιπερισπασμό μαζί με τις μακροσκελείς διατυπώσεις, τα ψηλά γράμματα και την ξύλινη γλώσσα.     

Αυτή είναι μια καλή συνταγή (όχι δίκαιη, αλλά καλή και αποτελεσματική ) για εκείνους που θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με όντα χειραγωγήσιμα μόνο και μόνο επειδή τα τελευταία δηλαδή εμείς εννοούμε να χαιρόμαστε την ζωή μας και να ζούμε φυσικά και ανέμελα.

Αυτή η κατάσταση είναι μια καλή συνταγή την οποία ακολουθούν τα κάθε είδους καθεστώτα και το περίεργο είναι ότι, παρότι αρχαιότατη, εξακολουθεί και δουλεύει, αποδίδει πάντα και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το γεγονός αυτό της επανάληψης είναι ενδεικτικό ότι εμείς δεν αλλάζουμε ως θύματα αυτής της τακτικής. Παραμένουμε μακριά από την λογική μας και περισσότερο αντιδρούμε συναισθηματικά ή ψυχολογικά, όπως συνηθίζουμε να το λέμε. Αυτό σημαίνει ότι τίποτε δεν αλλάζει σε μας που να μαρτυράει κάποια ανύψωση στην συμπεριφορά μας, η οποία να μας διαφοροποιεί από την συμπεριφορά τυχαίου συναθροίσματος ή άλλως πως καλουμένου αγέλης.

Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση μας και όσα μας συμβαίνουν απλά συμβαίνουν γιατί απλά μας συμβαίνουν. Και συμβαίνουν σημαίνει παθητικότητα, αδράνεια, νάρκωση, ύπνο βαθύ. Τι μπορείς να κάνεις σε ναρκωμένο άνθρωπο; Τα πάντα, γιατί οι αισθήσεις του είναι ναρκωμένες και οι αντιδράσεις του, εάν υπάρχουν, είναι ασύντακτες και αναποτελεσματικές. 

Ο άνθρωπος που μπορεί να σχεδιάζει σε βάθος χρόνου και τα σχέδια του να εκτελούνται είναι ο αιώνιος (αιώνας=100 έτη). Τα μακρά σχέδια γίνονται από οντότητες που ζουν πολλά χρόνια. Μια τέτοια οντότητα μπορεί να είναι μια ομάδα που δέχεται στους κόλπους της διαρκώς νέα άτομα τα οποία φροντίζει να εμβαθύνουν και να ενστερνίζονται τις ιδέες της ομάδας τους. Αυτό έχει το ίδιο αποτέλεσμα με έναν ερευνητή που ερευνά την συμπεριφορά της φρουτόμυγας. Η φρουτόμυγα, όπως αναφέραμε στην αρχή, γεννιέται και ολοκληρώνει τον κύκλο της ζωής της σε 50 ημέρες όταν επικρατεί στο περιβάλλον της θερμοκρασία 25o C. Έτσι οι παρατηρήσεις ενός έτους ανθρώπινου αφορούν 7,2 γενιές φρουτόμυγας. Με τον τρόπο αυτόν η συναγωγή ασφαλών συμπερασμάτων είναι εύκολη και η μελέτη της συμπεριφοράς και ο χειρισμός της φρουτόμυγας είναι παιγνίδι.

Τι μπορεί να κάνει όμως  η «φρουτόμυγα»; Αρχικά και λογικά θα χρειαστεί, εφόσον μπορεί, να συνειδητοποιήσει την θέση της στον κόσμο. Στην συνέχεια να οργανωθεί και να αποτελέσει μια ενότητα με τις όμοιες της. Να αποφασίσουν όλες μαζί ότι από τούδε και εφεξής θα ορίζουν το δικό τους παρόν και μέλλον. Θα πάψουν τις αυτόματες ενέργειες και θα λογικεύονται έχοντας συνείδηση του εαυτού τους, μέχρι ο ερευνητής να κατανοήσει, ότι δεν μπορεί κατ’ ουδένα τρόπο να χειρίζεται τις φρουτόμυγες. Και αυτό γιατί πέτυχαν να γίνουν αιώνιες όπως αυτός μέσα από την ένωση τους και την επιδίωξη κοινών σκοπών.     

Αυτή την στιγμή η συμπεριφορά μας μοιάζει με αυτήν της φρουτόμυγας. Τρυπάει τα φρούτα για να εναποθέσει τα αυγά της. Τα φρούτα σαπίζουν και γεμίζουν μύκητες κλπ με τους οποίους τρέφεται η φρουτόμυγα. Βλέπετε είναι χρήσιμη, όταν είναι.

Αυτή την στιγμή γίνονται πειράματα επάνω μας. Το καθεστώς μελετάει τις ψυχολογικές μας αντιδράσεις, τις οποίες τις παρέχουμε αφειδώς τελευταία μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ξέρει την επίδραση του φόβου επάνω μας. Γνωρίζει ότι ο φόβος διδάσκεται και μαθαίνεται. Το καθεστώς μας εκπαιδεύει να φοβόμαστε και κάθε τόσο μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να φοβόμαστε. Μια ολοκληρωμένη και ενορχηστρωμένη επιχείρηση μέσα από τον κινηματογράφο και όλα τα μέσα που διαθέτει και μονοπωλεί.  

Τι προκαλεί τον φόβο;

Αναμφισβήτητα το σκοτάδι, το σκοτάδι κάθε είδους. Είναι δύσκολο να εισέλθεις σε άγνωστο σκοτεινό χώρο, αλλά είναι ευκολότερο όταν ο χώρος είναι το δωμάτιο σου που γνωρίζεις άριστα.

Τι άλλο συμβάλλει στον φόβο; Σίγουρα και η μοναξιά. Ευκολότερα πας κάπου με παρέα δηλαδή με κάποιους που πάνε εκεί που πας και εσύ  και ακόμη ευκολότερα όταν η παρέα είναι πολυάριθμη. Το τέλειο βέβαια είναι η παρέα να είναι και η ολότητα.

Αυτή την στιγμή φοβόμαστε και αυτό φαίνεται όπου και να στρέψουμε το βλέμμα μας. Τον φόβο τον κουβαλάμε ο καθένας μας, τον φοράμε ο καθένας μας.

Για να μην μας χειρίζονται είναι ανάγκη να μας φύγει ο φόβος, αλλά ο φόβος είναι σαν το σκοτάδι που δεν μπορείς να το απομακρύνεις εκτός και ανάψεις φως. Και το φως φέρνει την γνώση του υπαρκτού και του αποδείξιμου και ο κοινός σκοπός έλκει και η παρέα γίνεται μεγάλη και τότε όλοι νοιώθουν ασφαλείς και ελεύθεροι να αποφασίζουν από κοινού για το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν στην πορεία τους.

Τώρα ήμαστε μόνοι και νοιώθουμε μόνοι και ανασφαλείς και η ανασφάλεια φέρνει φόβο και ο φόβος περιορίζει την δύναμη και αυτό φέρνει ευαλωτότητα και επιτρέπει την εύκολη χειραγώγηση και η χειρότερη χειραγώγηση είναι να ζητάς την λύση από εκείνους που σου δημιουργούν το πρόβλημα και δίνουν την δική τους λύση. Φαύλος κύκλος.

Η Ανδρεία είναι το βήμα που λείπει από τον  φαύλο κύκλο

Και ο φαύλος κύκλος δεν είναι σπείρα και έτσι δεν υπάρχει ανέλιξη. Ο κύκλος απαιτεί βήμα για να γίνει σπείρα και να ανελίσσεται. Και το βήμα απαιτεί θάρρος, απαιτεί Ανδρεία και ανδρεία σημαίνει συνήθεια της ψυχής να παραμένει ακίνητη όταν πλανάται στον αέρα ο φόβος, και ακόμη γνώση λεπτομερής των πραγμάτων που αφορούν τον την προσπάθεια, τον αγώνα, πόλεμο, και θάρρος. Σημαίνει η ψυχή να μένει σταθερή μπροστά στα δεινά και στα φοβερά. Σημαίνει τόλμη που να υπηρετεί την φρόνηση, σημαίνει θάρρος μπροστά στο ενδεχόμενο του θανάτου και τέλος σημαίνει την συνήθεια, μπροστά στον κίνδυνο ο νους να λογίζεται ορθά και συνετά.

Η ένωση όλων είναι η τελική λύση

 Είναι ανάγκη επιτακτική να ήμαστε όλοι μαζί σε έναν σκοπό ενωμένοι και ο σκοπός απαραίτητα να περιλαμβάνει τα δικά μας και τα δίκαια μας, την αφθονία μας, την ισότητα των ευκαιριών μας και προπάντων την ελευθερία μας να αποφασίζουμε πως θέλουμε να ζούμε, έτσι όπως αξίζει στην ουσία που μας αποτελεί, έτσι όπως αξίζει στην καταγωγή μας, στην προέλευση και στον προορισμό μας.

Αυτή την στιγμή ο μόνος χώρος που πληροί όλες τις προϋποθέσεις είναι ο Φορέας του Έθνους μας, ο Φορέας των ανθρώπων, η Συνέλευσις των Ελλήνων, των ανθρώπων δηλαδή, όλων όσων ομιλούν την Ελληνική γλώσσα ή άλλη διάλεκτο αλλά που έχουν την ίδια προέλευση και μετέχουν στον ίδιο προορισμό.

Και η Ελλήνων Συνέλευσις είναι Φως και δεν έχει τίποτε να κρύψει από όσους είναι από το Φως, που θέλουν το Φως στην ζωή και τον βίο τους. 

 

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΙΑΤΡΟΣ ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Α'ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ/

ΤΗΛ: 6989822653

p.arseniou@gmail.com

 

Ε.ΣΥ.ΕΥΖΩΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΤΗΛ:2316019233

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

Δεν υπάρχουν σχόλια