Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: προειδοποίηση ΕΦΕΤ βρέθηκε ηπατίτιδα Α σε προϊόν

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: προειδοποίηση ΕΦΕΤ βρέθηκε ηπατίτιδα Α σε προϊόν

Ανάκληση προϊόντος λόγω ηπατίτιδας Α έκανε ο ΕΦΕΤ. Δείτε ποιο είναι για να μην το καταναλώσετε αν το έχετε αγοράσει.

Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση από τη βέλγικη εταιρεία «ARDO ARDOOIE NV» στην ελληνική αγορά μείγματος κατεψυγμένων φρούτων στο οποίο ανιχνεύτηκε η παρουσία του ιού ηπατίτιδας Α.

Σε συνέχεια περαιτέρω διερεύνησης από τον ΕΦΕΤ τα εμπλεκόμενα προϊόντα έχουν ως κάτωθι:

α) το προϊόν με εμπορική ονομασία «ARDO FRUITBERRY MIX» και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 11/11/2024, σε συσκευασία του 1 κιλού, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία «ΜΑΡΤ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕ».

β) το προϊόν με εμπορική ονομασία «ARDO FRUITBERRY MIX» και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 11/05/2024, σε συσκευασία των 2,5 κιλών, το οποίο διακινήθηκε από τις εταιρείες: i) «ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ» ii) «ΙΩΣΗΦ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ ΑΕΒΕ» και iii) «ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕ».

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση των εν λόγω προϊόντων, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ

Καμία μέριμνα από την Ελληνική πολιτεία για την διατροφική μας ασφάλεια , τα τρόφιμα, εκτός των άλλων βλαβερών ουσιών είτε αυτά είναι χημικά η άλλες ουσίες ακατάλληλες για τον άνθρωπο, περιέχουν πλέον ακόμη και ιούς επικίνδυνους για την υγειά μας .


Ο έλεγχος που διεξάγεται είναι ανύπαρκτος και ελλιπής και το ερώτημα είναι πως φτάνουν αυτά τα προϊόντα στην αγορά χωρίς την έγκριση του αρμόδιου οργάνου που είναι το χημείο του κράτους .

Αφήσαμε την διατροφική μας ασφάλεια στα χέρια μηχανισμών της ΕΕ με συνέπεια τίποτα από ότι τρώμε να μην είναι ασφαλές . Είναι η ώρα να ελέγξει ο ίδιος ο άνθρωπος την τροφή που θα παράγει και θα καταναλώνει, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον από την παραγωγή μέχρι το οικογενειακό τραπέζι και όχι όλα να τα αφήνουμε στην τύχη των ιδιωτικών εταιριών, που στόχος τους είναι το κέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια