Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νόμοι παράνομοι

 



Της Μαρίας Αρσενίου

 

Διεθνή και εγχώρια τρωκτικά ροκανίζουν την χώρα μας από την ώρα της ίδρυσης της, μα τώρα η πείνα τους είναι πλέον ακόρεστη.

Το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο εμφανίζονται σε σημείο πια που δεν προκαλούν έκπληξη.

Νοβάρτης, Πάτσης, Καιλή, Δημητράς, Σπυράκη,Αβραμόπουλος  … ων ουκ έστιν αριθμός ..

Ο Έλληνας πλέον μένει απαθής απέναντι σε αυτά και παρακολουθεί χωρίς καμία αντίδραση. Το περίεργο είναι ότι αντιδρά δυναμικά και βίαια όταν κάποιος εφαρμόζει τον νόμο και κινείται να προστατεύσει τον Έλληνα πολίτη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ημερών η στάση μέρους του λαού απέναντι στον αστυνομικό που εκτέλεσε την εργασία του, που είναι να προστατεύει τους πολίτες από κλοπές και γενικά ενέργειες κακόβουλες εναντίων τους .

 Αρκετές ημέρες διεξήγαν  πόλεμο οι ρομά της περιοχής Θεσσαλονίκης μαζί με τους υποστηρικτές της παρανομίας.

Η λογική και η κριτική σκέψη σήμερα δοκιμάζονται.

Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής είναι σίγουρα διόλου ευχάριστο πράγμα, αλλά καθείς μας με τις πράξεις του παίρνει το ρίσκο της απώλειάς της.

Όλοι θέλουμε να είμαστε νομοταγείς αλλά στις μέρες μας ο νόμος εμφανίζει παράλογα άρθρα τα οποία προφανώς νομοθετήθηκαν από ανθρώπους που ίσως και να αμφισβητείται η λογική τους αλλά και το κίνητρό τους.

Συμπολίτης μας δέχτηκε εισβολή στο σπίτι του από κλέφτη και πυροβόλησε εναντίον του. Για τον λόγο αυτό παραπέμπεται στην δικαιοσύνη. Δεν έχουμε λοιπόν από το νόμο το δικαίωμα της προστασίας του εαυτού μας ακόμα και μέσα στο σπίτι μας. Ο παράνομος όμως, με αυτό τον τρόπο, μοιάζει να έχει δικαίωμα στην παρανομία.

Δεν είναι λίγες οι φορές, που έχουμε ακούσει να χάνει την ζωή του συμπολίτης μας για ευτελή ποσά και ο δράστης να τιμωρείται με φυλάκιση κάποιου χρόνου και σύντομα να είναι και πάλι έξω και να πράττει τα ίδια καθώς τα σωφρονιστήρια μας μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είναι εκπαιδευτήρια για ανώτερα επίπεδα εγκληματικότητας.

Κάποτε νομοθετούσαν νομοθέτες με σοφία και βαθειά αίσθηση της ανθρώπινης ύπαρξης και του σκοπού και στόχου του. Σήμερα νομοθετούν ακόμα και για αφύσικες τάσεις και δράσεις του ανθρώπου και νομιμοποιούν και το παρά φύσιν.  Ο νόμος στόχο του έχει την διαφύλαξη της νομοτέλειας και τον επαναπροσδιορισμό του ανθρώπου στην οντολογική του θέση.

Στην Ελλήνων Πολιτεία οι νόμοι θα είναι έτσι που ο κάθε πολίτης να τους κατανοεί, απλά, λιτά και κατανοητά χωρίς πληθώρα από δαιδαλώδεις νόμους και άρθρα που είναι δύσκολο να αναγνωστούν και να κατανοηθούν και αφήνουν πολλά παράθυρα για παρερμηνείες και εκμετάλλευση από επιτήδειους της δικαιοσύνης επαγγελματίες με στόχο την ατιμωρησία ατόμων που είναι ένοχοι.

Στην Ελλήνων Πολιτεία στόχος δεν είναι η τιμωρία αλλά η επανένταξη μέσω της κατανόησης της παρεκτροπής που προκάλεσε την διατάραξη της κοινωνικής αρμονίας και ισορροπίας. Στόχος η επανόρθωση.


ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

1. ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: http://www.artemis-sorras.gr

2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr

3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr

4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr

5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr

=======================

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:https://ypomnima.artemis-sorras.gr/

 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ
ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια