Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιός νομίζεις οτι νοιάζεται για την υγεία σου περισσότερο απο εσένα;

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΦΥΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ | Bioathens

 


Η στάση τον περισσοτέρων ανθρώπων απέναντι στα φάρμακα δεν είναι η δέουσα.

Και για να γίνω πιο σαφής, κάθε φάρμακο που κυκλοφορεί στην αγορά έχει ενδείξεις, αντενδείξεις και παρενέργειες.

Από το νόμο οι φαρμακοβιομηχανίες είναι υποχρεωμένες να τις αναφέρουν ώστε ο πολίτης να λαμβάνει το φάρμακο αφού έχει διαβάσει όλα αυτά και να μπορεί να σταθμίσει το κέρδος και την ζημία από την χρήση του.

Η στάση των περισσοτέρων ανθρώπων είναι “αφού το είπε ο γιατρός το παίρνω χωρίς ενδοιασμούς και ερωτηματικά”.είναι όμως αυτή η στάση σωστή απέναντι σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα που αφορά την υγεία μας αλλά πολλές φορές και τη ζωή μας ακόμα;

Δεν υπάρχει ούτε ένα φάρμακο χωρίς παρενέργειες και για το λόγο αυτό πρέπει όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την χρήση τους.

Κατά καιρούς έρχονται στην επιφάνεια θέματα που αφορούν τις παρενέργειες φαρμάκων και μαθαίνουμε ότι κάποιο φάρμακο που για χρόνια κυκλοφορούσε αποσύρετε γιατί έχει διαπιστωθεί ότι έχει προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα μπορούσε να “θεραπεύσει”.

Η λέξι θεραπεία είναι πολύ μεγάλη και χρειάζεται να καταπιαστούμε με αυτήν μια άλλη φορά.

Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αλλάξουν την στάση τους απέναντι στην χρήσει φαρμάκων, για την υγεία μας είμαστε υπεύθυνοι εμείς και κανένας άλλος και πρέπει να δείξουμε την απαραίτητη σοβαρότητα σε αυτό.

Η υγεία κτίζετε από εμάς τους ίδιους από τις σκέψεις μας,τα συναισθήματά μας,τις πράξεις μας και μετά έρχεται και η διατροφή και το περιβάλλον τα οποία σαφώς και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία μας.

Όταν αρρωστήσω η πρώτη σκέψη δεν είναι λογικό να είναι να πάρω φάρμακο αλλά γιατί συνέβη αυτό, τι έκανα λάθος και οδηγήθηκα σε αυτό το αποτέλεσμα.

Αν δεν αναρωτηθώ και συνεχίζω να κάνω αυτό που με αρρωσταίνει τι νόημα έχει να παίρνω φάρμακο για αυτό;

κάθε τι που εκδηλώνετε στο σώμα μας αλλά και στην ψυχή μας έχει το λόγο του και αυτόν τον λόγο πρέπει να ανιχνεύσουμε.

Η αρρώστια δεν είναι μια παράφρονη έκφραση αυτού του υπέροχου δημιουργήματος, που είναι ο άνθρωπος. Όλα μέσα στον οργανισμό μας έχουν λόγο και αιτία.

Αυτόν τον λόγο και αιτία πρέπει να εντοπίσουμε, πάνω σε αυτόν πρέπει να εργαστούμε και τότε σαφώς θα μπορούμε να μιλάμε ακόμα και για “θεραπεία”.

Προσοχή, λοιπόν, στην χρήση οποιουδήποτε σκευάσματος που δεν είναι γνωστό στον οργανισμό μας.


 Όλες αυτές οι σκέψεις που μοιράστηκα μαζί σας είχαν σαν αφετηρία το παρακάτω άρθρο σχετικά με τις σοβαρές παρενέργειες ενός φαρμάκου που αφού προκάλεσε τεράστια ζημιά σε πολλούς ανθρώπους αποσύρετε. Εδώ μπορούμε να πούμε το γνωστό κάλιο αργά παρά ποτέ.

Στην Ελλήνων Πολιτεία—στόχο και σκοπό της Ελλήνων Συνέλευσις-- η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί προτεραιότητα και ο πολίτης θα μπορεί να απολαμβάνει καθαρές τροφές απαλλαγμένες από φυτοφάρμακα και άλλα επιβλαβή για την υγεία του. Η οικονομική δυσπραγία που έχει προκαλέσει πολλές αυτοχειρίες αλλά και πολλά προβλήματα υγείας θα είναι παρελθόν και ο άνθρωπος θα μπορεί ανεμπόδιστα να απολαύσει την ζωή και θα εξελιχθεί μέσα σε περιβάλλον υγείας και αρμονίας.

Σας εύχομαι να υγιαίνετε.

Παρασκευάς Αρσενίου

Εδώ σας παραθέτω το άρθρο:medlabnews.gr iatrikanea

 

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια